2015. április 5., vasárnap

Chapman a szeretetről 8.

Előfordul, hogy valaki csalódást okoz nekünk azzal, amit tesz vagy mond. De nem a felszín, hanem a szívből jövő szándék a fontos. Ha a szándékot tekintjük, nem nehéz szemet hunynunk a megvalósítás esetleges hibái felett. Ahogy a Biblia egyik bölcse, Péter apostol rávilágít: "a szeretet sok bűnt elfedez". ... Akiknek igazán fontosak vagyunk, az önmagunkért szeret minket - nem azért, amit teszünk érte, vagy amit adunk neki. Aki szeret, az a szívével lát..., és a szív a felszín alatt megbúvó szándékot is észreveszi.

A titok csupán annyi, hogy olyasmit várjunk, amit a szeretett személy meg is tud adni.

A szeretet kifejezésének egyik módja, ha hálásan fogadjuk, amit másoktól kapunk.

Chapman a szeretetről 7.

A szeretet túllát a fájó emlékeken, és a reményteli jövőben bízva tekint előre.

Minden megbocsátásunkra és megértésünkre szükség lehet, ha egy kapcsolatban újra rá akarunk találni a szeretetre. De amikor feltárul ez a rejtőzködő szeretet, mintha csak kincsre lelnénk. Olyan jutalomban lehet részünk, amelyről nem is álmodtunk. És talán nem értjük majd, mindaddig hogyan is élhettünk nélküle. Akadnak dolgok, amelyek után érdemes kutatni - ilyen a szeretet, még ha mélyre is kell ásnunk érte.

Soha ne mondjunk le arról, akit szeretünk!

Chapman a szeretetről 6.

A szeretet kitartó, sőt makacs.

Egy kapcsolat - ahogyan maga az élet is - éppoly változékony, akár az évszakok. Ha a kapcsolatunk kiégett, úgy érezzük, fullasztó nyári aszály köszöntött ránk, amikor szomjazzuk az éltető esőt. Ha pedig jó idők járnak, eljött a szüret, a bőség ideje, az életünk csupa ünnep és hálaadás. Megint máskor fagyosnak tetszik a szívünk, mintha kihunyt volna belőle a tűz. Ilyenkor úgy érezzük, kihűlt kapcsolatunkra már csak a dermesztő tél vár. De mint fagyos földből az első hajtás, úgy köszönt be életünkbe a tavasz, ha a szeretet magját ültettük el a szívünkben. Néha csak ki kell várnunk, hogy a hideg tél átadja helyét az elfeledett melegségnek, amelyben az új élet szárba szökken. A zord időkben is, ha hideg szelek fújnak, bátran bízzunk a szeretet erejében... mert az évszakok változnak!

♥♥♥


Nagyon! ♥



I ♥ You!


Áldott Húsvéti Ünnepeket! :)


2015. április 3., péntek

Mosolyogj!!! :)


Mi a szerelem?


Nem nehéz..


A legszebb szó ♥


Ha megcsókollak :*


Néha elég..


Tudom hogy...


Féltékenység?


Az életben...



Köszönöm ♥